Jönköping är en av Sveriges bästa golfstäder. Genom att spela i Golfköpingsmästaren får du chansen att spela på omväxlande och utvecklande banor samtidigt som du är med i en rolig och spännande tävling som sträcker sig åtta veckor framåt och som avslutas med en stor final på Hook den 18 augusti.
Så ta chansen och åk runt på de åtta olika banor som är med i samarbetet. Varje vecka finns en ny möjlighet att plocka poäng på leaderboarden och kvalificera dig till finalen. Utmana dig själv och dina kompisar en om en finalplats - kanske blir det just du som kan titulera dig Golfköpingsmästare 2017!

Finalen 2017

I år spelas finalen den 18 augusti på Hook. De 100 bästa på leaderboarden kvalificerar sig och gör där upp om titeln Golfköpingsmästare 2017 och ett riktigt fint prisbord. Det är kanonstart klockan 15.00 och alla som kvalat in till finalen får spela denna utan kostnad och väl där ingår startkit samt efterföljande middag i samband med prisutdelningen.

Spelregler

Spelform: Slaggolf 18 hål.
Starttider: Onsdag - Söndag 07-18 med valfri spelpartner. Du bokar din tid som vanligt genom golf.se! Ingen tävlingsanmälan krävs i förväg utan anmälan sker i respektive klubbs reception.
Tee: Herrar under 12 och över 70år får spela från röd tee. Damer över 70 år får spela från orange tee på banor där sådan finns. OBS! Markera tydligt på scorekortet om du väljer att spela från röd eller orange tee.
Klassindelning: Open (Brutto, gemensam Open-klass för herrar och damer), A-klass (0 - 12 slag i slopen), B-klass (13 - 21 slag i slopen), C-klass (22 slag och uppåt i slopen).
Leaderboarden: Varje vecka delas 1-20 poäng ut för varje klass 20 bästa resultat (A, B, C) Vinnaren i en klass får alltså 20 poäng, tvåan 19 poäng, osv. I Open-klassendelas 20-10 poäng ut till de tio bästa scorerna. De 100, inklusive delningar, i toppen av leaderboarden kvalar in till finalen. Följ leaderboarden här eller på Golfköpings Facebook-sida.
Kostnad: 50 kronor i startavgift på din hemmaklubb, 200 totalt för greenfee inklusive startavgift när du spelar på någon av de andra banorna. OBS! 200 kronor gäller endast för fullvärdiga medlemmar i Golfköpingsklubbarna. Är du medlem i någon annan klubb gäller ordinarie greenfee + 50 kronor i startavgift.

Juniorer i Golfköpings-klubbarna betalar endast 50 kronor oavsett bana inom Golfköping.

Tävlingen är öppen för alla med officiellt HCP.